Malzemeler
- 3 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet tavuk göğsü (4 lü paketlerde satılanların 1 tanesi)
- Tuz
Yapılışı
Tavuklu çorbanın bütün işlemlerini aynı akşamda yapmak biraz vakit alacağı için biz çalışan hanımlara tavsiyem benim yaptığımı yapmalarıdır. Ben 4 lü pakette göğüsleri alıyorum kaynatıyorum sonra parçalayıp dondurucuya atıyorum çorbayı yapacağım zaman hemen istediğim kadarını kullanıyorum böylece 3 çorbalık garantim oluyor. :)
Normalde terbiyeli yapılır yoğurtlu çorbalar ama ben malzemeyi atıp direk işe başlıyorum ;) Yoğurt ve suyu karıştırıp ayran kıvamına getiriyoruz, içine 1 yumurtayı ilave ediyoruz (sarısı ve beyazı hepsi) unumuzu katıyoruz karıştırıp ocağı yakıyoruz. Sürekli karıştırmak gerekli kesilmemesi için. Kaynadıktan sonra daha önce haşlamış olduğumuz tavuk göğüsleri elimizle parçalayıp kaynamış olan çorbaya ilave ediyoruz. İstediğimiz kadar tuz ilave ediyoruz. 2 dk daha kaynatıp kapatabiliriz.
Yalancı işkembe dememin sebebi ise serviste sarımsak ve sirke kullanmam daha lezzetli yapıyor çorbayı tabi tercih sizin isterseniz tereyağ da kızdırıp dökebilirsiniz. Afiyet Olsun ;)
Yeliz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder