Herkese merhabalar :)
Bugün mısır severler için mükemmel bir mısır çorbası tarifim var. Ben şahsen mısırın her türlüsünü çok sevdiğim için nesi olursa yiyebilirim diyenlerdenim. Umarım sizlerde bu çorbayı beğenirsiniz ve denemeye değer bulursunuz.
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 kutu konserve mısır
Tuz
Üzeri için:
Tereyağı
Pulbiber
Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip kavurmaya başlıyoruz.
Kavrulan ve kokusu çıkan una 2 bardak sütü ve suyu ilave ediyoruz. Unun topaklanmaması için kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca bir kutu konserve mısırı ilave ediyoruz. Tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte bir posta daha kaynamaya bırakıyoruz.
Servis sırasında da tereyağı eritilip pul biberle birlikte üzerine eklenir.
Afiyet, şifa olsun inşallah :)
Not: Eğer çorbanın kıvamı koyu gelirse su eklemesi yapabilirsiniz.
Büşra.
Not: Eğer çorbanın kıvamı koyu gelirse su eklemesi yapabilirsiniz.
Büşra.
Test Yorum
YanıtlaSil