Bu aralar hemen hemen her tarif sayfasında gördüğünüz tarif ama buda bizim uyarlamamız daha hafif tatlı o yüzden bizim tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz... :)
Muhallebisi İçin Malzemeler;
-1 litre süt
-3 yemek kaşığı dolu dolu un
-2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta (buğday yada nişasta hiç fark etmez)
-Kaynayınca 1 paket vanilya ve 1 tatlı kaşığı parlaması için tereyağı
-Yarım çay bardağı şeker
Muhallebiyi soğumaya bırakalım ara ara karıştırarak tabi soğuduktan sonrada 1,2 dakika mikserle çırparak topaklanmayı önlemiş, çok iyi kıvamda bir muhallebi elde ederiz.
Kemal Paşa Tatlısını paketin arkasına göre yapın demeyeceğim çünkü çok şekerli oluyor daha hafif olsun diye 1 bardak az şeker atarak yapıyorum tatlısını.
Tart kabına önce Kemalpaşa tatlılarını diziyoruz birbirine yakın muhallebi soğuduktan sonra üstüne muhallebisi döküp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
Ters çevirip servise hazırlıyoruz.
Afiyet Olsun ;)
Yeliz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder