Bugünkü çorba tarifim pratik bir tariften çok misafirlere uygun olacağını düşündüğüm ve tadını çok beğendiğim Lebeniye Çorbası. Aslında Antep yöresine ait bir çorba. Fakat günümüzde farklı illerde farklı şekillerde yapılmaktadır. Çorbada aslında buğday kullanılıyor ama ben pirinç kullanarak yaptığım tarifi paylaşacağım.
Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 10 su bardağı su
- Tuz
Köfte için:
- 300 gr kıyma
- 1 soğan (rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- Un (Köftelerin birbirine yapışmaması için koyacağımız tepsiye serpiyoruz.)
Terbiyesi için:
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Köfte malzemeleriyle köftenizi yoğurun ve unlanmış bir tepsiye koyun. Diğer tarafta su ve pirinci tencereye alarak haşlayın. Köfteleri az yağlanmış bir tavada soteleyin. Sotelenen köfteleri de haşlanan pirinçlerin üstüne tencereye ekleyin. Köfteler haşlanınca ayrı bir yerde yoğurt, un ve yumurtanın sarısı çırpılır. Bu karışım tenceredeki suyla ılıklaştırılır ve ardından hızla tencereye eklenir. Haşlanmış nohut ve tuz da eklenerek 5 dk kaynatıldıktan sonra altı kapatılır. Son olarak servis esnasından kızartılmış tereyağı ve kuru nane kaselerin üzerine dökülür.
Şimdi afiyetle yiyebilirsiniz :)
Büşra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder