14 Mart 2016 Pazartesi

Mahluta Çorbası

Yağmurlu ve kapalı yani benim en sevdiğim havalardan herkese merhaba :)

Bu yazı benim ilk yazım olacağı için yapacağım hatalar şimdiden affola. Aslında ilk yazımda sizlere kitaplarımdan bahsetmek isterdim ama maalesef elimde kalan vaktim kitap yorumu yapmama yetecek kadar fazla değil. O yüzden çalışan bir ev hanımı olarak sizlere bugün benim en sevdiğim ve çok da pratik olduğunu düşündüğüm bir çorba tarifi vermek istiyorum. Eğer çalışıyorsanız ve eve gittiğinizde eşinize yemek yetiştirmek gerçekten çok zor geliyorsa Mahluta Çorbası tam sizlere göre bir çorba. Çorba tarifini farklı yerlerde farklı yörelere göre bulabilirsiniz. Ben en pratik halini sizlere anlatmaya çalışacağım.

Kişi sayısı: 4-6 kişilik

Malzemeler
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 çay bardağı veya yarım su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek limon suyu
  • 5 – 6 bardak su varsa tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber


İlk olarak soğanları küçük küçük yemeklik doğruyoruz. Bir yandan da tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Soğanları tencereye alıp ara ara karıştırırak kavuruyoruz ve yumuşamasını sağlıyoruz. Üzerine yıkayıp bir kenarda süzdüğümüz mercimeği ve pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 3 dakika kadar kavurduktan sonra suyu(veya tavuk suyunu), tuzu , karabiber ve kimyonunu ilave ederek  kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını iyice kısıp mercimekler ve pirinçler eriyene kadar pişiriyoruz.
Servis yaparken de isteğe bağlı olarak 1 kaşık tereyağıyla pul biberi kızdırarak üzerine dökebilirsiniz. Mahluta çorbanız artık hazır, afiyet olsun J



Büşra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...