Yağmurlu ve kapalı yani benim en sevdiğim havalardan herkese
merhaba :)
Bu yazı benim ilk yazım olacağı için yapacağım hatalar şimdiden
affola. Aslında ilk yazımda sizlere kitaplarımdan bahsetmek isterdim ama
maalesef elimde kalan vaktim kitap yorumu yapmama yetecek kadar fazla değil. O yüzden
çalışan bir ev hanımı olarak sizlere bugün benim en sevdiğim ve çok da pratik
olduğunu düşündüğüm bir çorba tarifi vermek istiyorum. Eğer çalışıyorsanız ve
eve gittiğinizde eşinize yemek yetiştirmek gerçekten çok zor geliyorsa Mahluta
Çorbası tam sizlere göre bir çorba. Çorba tarifini farklı yerlerde farklı
yörelere göre bulabilirsiniz. Ben en pratik halini sizlere anlatmaya
çalışacağım.
Kişi sayısı: 4-6 kişilik
Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 çay bardağı veya yarım su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çeyrek limon suyu
- 5 – 6 bardak su varsa tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
İlk olarak soğanları küçük küçük yemeklik doğruyoruz. Bir
yandan da tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Soğanları tencereye alıp ara
ara karıştırırak kavuruyoruz ve yumuşamasını sağlıyoruz. Üzerine yıkayıp bir
kenarda süzdüğümüz mercimeği ve pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Yaklaşık
3 dakika kadar kavurduktan sonra suyu(veya tavuk suyunu), tuzu , karabiber ve
kimyonunu ilave ederek kaynamaya
bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını iyice kısıp mercimekler ve
pirinçler eriyene kadar pişiriyoruz.
Servis yaparken de isteğe bağlı olarak 1 kaşık tereyağıyla
pul biberi kızdırarak üzerine dökebilirsiniz. Mahluta çorbanız artık hazır, afiyet
olsun J
Büşra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder