17 Mart 2016 Perşembe

Kağıt Kebabı

Çarşamba ile Cuma'nın arasına sıkışmış bir Perşembe gününden herkese merhaba :)

Bugün işleri biraz daha zorlaştıralım ve misafirlerimizin damak tadına uygun olacağını düşündüğüm bir tarif verelim. Kağıt kebabı dışarıdan zor bir tarif gibi gözükse de aslında her şeyin sırayla piştiği ve son olarak fırında birlikte harmanlandığı güzel bir ana yemek. İnternet üzerinde birçok tarifle karşılaşıyoruz. Şimdi vereceğim tarifi ben denedim ve misafirlerimin de çok hoşuna gitti. Umarım sizlerde sofranızda bu tarife yer verirsiniz.


Malzemeler


  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 20-25 adet arpacık soğan
  • 1 su bardağı bezelye (Ben konserve kullandım.)
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Az miktarda su
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Üzerine arpacık soğanları ve etleri de ekleyerek soteleyin. Etler suyunu saldıktan sonra salçayı ve bir bardak sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra havuç, patates ve domatesi küp küp doğrayarak etlerin üstüne ekleyin.  Sebzeler de yumuşayınca bezelye, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Yağlı kağıdı bir kişilik porsiyon olacak şekilde 30cm*30cm'lik kareler halinde kişi sayısı kadar kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp öne karışıklı kenarları katlayın daha sonra diğer karşılıklı kenarları onların üstüne katlayarak paket haline getirin. Katlanmış kenarlar altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. 
190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Afiyetle olsun :)

Büşra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...