8 Nisan 2016 Cuma

Fırında Şakşuka

Serin bir Bursa sabahından herkese merhabalar ve hayırlı cumalar :)

Bugün sizler için büyük küçük herkesin tadına bayılacağı ve yapımı basit, sağlıklı Fırında Şakşuka tarifini paylaşmak istiyorum.



Malzemeler
  • 4 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak (isteğe göre)
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kekik
Patatesleri soyun ve küçük küpler halinde fırın tepsisinin içine doğrayın. Aynı şekilde kabakları da soyup patatesleri doğradığınız büyüklükte doğrayın. Patlıcanları da alacalı soyup tuzlu suyun içine doğrayın ve acılarının çıkmasını sağlayın. Sivri ve kırmızı biberleri de küp şeklinde doğrayarak ekleyin. Domatesleri de doğrayıp patlıcanları da tepsiye ilave edin. Son olarak sarımsakları da küçük küçük doğrayın. (Ne kadar çok sarımsak koyarsanız o kadar çok tatlı olur:)) Baharatları serpip zeytinyağını da ekledikten sonra güzelce karıştırıp 200 derece fırında ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayan kadar pişirin. Afiyetle yiyebilirsiniz :)

Büşra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...