Herkese merhaba :)
Bugün sizlere aniden gelecek olan misafirleriniz için yumuşacık bir poğaça tarifi vereceğim. Adını içinde bulunan malzeme miktarlarından alıyor. İlk duyduğumda bana da çok garip gelmişti ama tarifi deneyip tatma fırsatı yakaladığımda çok güzel olduğuna kanaat getirdim. Umarım sizlerde beğenir ve misafirlerinize sunarsınız.
Malzemeler
- 3 paket kabartma
tozu
- 2 su bardağı
yoğurt
- 1 su bardağı sıvı
yağ
- 4,5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
İç malzemesine istediğinizi koyabilirsiniz. Ben her çeşit denedim ve hepsi
güzel oldu. İsterseniz zeytin isterseniz peynir ya da patates koyabilirsiniz.
İç malzemesi için:
- 1 adet soğan
- 5-6 adet patates
- Tuz
- Sıvı yağ
- Salça
Üzeri için:
- Galeta unu
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuruyoruz. Üstünü nemli bir bezle örtüp
yaklaşık 30 dakika dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken diğer tarafta iç
malzemelerini hazırlıyoruz. Patatesleri yıkayıp haşlıyoruz. Haşlanan
patatesleri bir çatal yardımıyla eziyoruz. Diğer tarafta tavaya sıvı yağı koyup
soğanı kavuruyoruz. Salçasını da ekledikten sonra patatesleri de üzerine
ekledikten sonra bir miktar birlikte kavurup ocağın altını kapatıyoruz. İç
malzememiz ılındıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde
yuvarlayıp açıp ortasına malzememizden koyup yuvarlayıp galeta ununa buladıktan
sonra fırın tepsimize diziyoruz. Daha önceden ısıtılmış fırında 180 derecede
pişiriyoruz. Yumurta sürülmediği için poğaçalar kızarmaz. O yüzden kontrollü
bir şekilde pişirmeniz gerekiyor.
Afiyet olsun, mutlu haftasonları :)
Büşra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder